Cele mai bune masini de spalat rufe slim

Promotii noi propuse de marile magazine online:

Descopera ofertele Crazy Days doar la eMAG!

5
(51)

Sunteti in cautarea unei masini de spalat rufe slim, dar nu va puteti decide asupra unui anumit model? Fiecare dintre noi isi doreste sa aleaga cea mai buna masina de spalat rufe, insa lucrurile pot deveni cu atat mai complicate daca dorim sa ne orientam catre un model slim. In continuare, va vom prezenta cele mai importante informatii de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti un astfel de aparat orientandu-va mai usor catre o alegere potrivita.

Ce sunt masinile de spalat rufe slim?

Masinile de spalat rufe slim sunt aparate electrocasnice compacte, caracterizate printr-o adancime redusa in comparatie cu masinile de spalat rufe standard sau cu masinile de spalat rufe cu uscator. Acestea sunt ideale pentru apartamente mici, garsoniere sau orice alte spatii unde fiecare centimetru conteaza. De regula, adancimea unei masini de spalat slim variaza intre 40 si 50 de centimetri, fata de 60 de centimetri, cat au modelele standard.

Ce avantaje ofera masinile de spalat rufe slim?

Masinile de spalat rufe slim ofera o serie de avantaje deloc de neglijat, dupa cum urmeaza:

 • Economie de spatiu – unul dintre principalele avantaje al acestor masini este, desigur, economia de spatiu. Acestea pot fi amplasate in bai de dimensiuni mici, bucatarii compacte sau chiar pe holuri inguste. Gratie dimensiunilor reduse, ofear o flexibilitate foarte buna in amenjarea locuintei fara a ocupa spatiu inutil.
 • Performanta buna – cu toate ca sunt niste aparate mai mici in dimensiuni, masinile de spalat rufe slim sunt dotate cu tehnologii avantaste ce ofera performante bune la spalare comparabile cu cele ale masinilor de spalat standard. Includ o gama variata de programe de spalare, functii de economise a energiei si apei, respectiv optiuni de centrifugare eficiente.
 • Eficienta energetica – majoritatea variantelor slim sunt proiectate pentru a fi eficiente din punct de vedere energetic. Acest lucru presupune un consum redus de apa si energie contribuind la reducerea facturilor si la protejarea mediului inconjurator.
 • Functionalitate si tehnologie – aceste masini sunt prevazute cu functii moderne, precum control electronic, programe de spalare rapide si personalizabile, respectiv tehnologii de detectare automata a incarcaturii. Acestea asigura o spalare optima si personalizabila in functie de tipul tesaturii si gradul de murdarie.

Top 3 cele mai bune masini de spalat rufe slim: Recomandari

#1 Masina de spalat rufe Slim Samsung WW8NK52E0VW/LE

 • Capacitate de 8 kg
 • Viteza de centrifugare 1200 RPM
 • Eco Bubble, Add-Wash, Motor Inverter Digital, Bubble Soak, Smart Check, Blocare acces interfata
 • Clasa B un un consum de 63 kWh/100 de spalari
 • Dimensiuni: 45.6 cm adancime, 60 cm latime si 85 cm inaltime

Consulta oferta de astazi!

 

#2 Masina de spalat rufe slim Hotpoint AQS73D28SEUBN

 • Capacitate de 7 kg
 • Viteza maxima de centrifugare 1200 RPM
 • Super wash, Extra clatire, Calcare usoara, Pornire intarziata, Woolmark Green, Blocare acces copii
 • Clasa D cu un consum de 69 kWh/100 de spalari
 • Dimensiuni: 44.6 cm adancime, 59.5 cm latime si 85 cm inaltime

 

Consulta oferta de astazi!

 

#3 Masina de spalat rufe slim Arctic APL61224XLW3

 • Capacitate 6 kg
 • Viteza maxima de centrifugare 1200 RPM
 • Extra Steam, Aqua Surf,  Eco Dose, Antisinfonare, Smart Sensors, Motor Inverter, Blocare acces copii
 • Clasa D cu un consum de 64 kWh/100 de spalari
 • Dimensiuni: 44 cm adancime, 60 cm latime si 84 cm inaltime

Consulta oferta de astazi!

 

Cum alegem cele mai bune masini de spalat rufe slim: Ghid de cumparaturi

Fie ca discutam despre cele mai bune masini de spalat rufe slim, fie ca vorbim despre cele mai bune masini de spalat rufe semi-automate, este important sa alegem dintre variantele de top. Insa conceptul de cele mai bune poate varia de la o persoana la alta, ceea ce inseamna ca trebuie sa ne cunoastem nevoile si sa aflam ce optiuni avem pe piata, din punct de vedere al caracteristicilor. Prin urmare, in continuare vom analiza toate detaliile de care sa tineti cont atunci cand achizitionati o masina de spalat rufe.

Capacitatea de incarcare

Capacitatea de incarcare a masinii de spalat rufe se refera la greutatea maxima de rufe uscate pe care aceasta o poate spala intr-un ciclu. Aceasta este de obicei exprimata in kilograme (kg). In cazul masinilor de spalat slim, capacitatea de incarcare variaza intre 4 si 8 kg, in functie de model si de producator.

Capacitatea de incarcare va fi aleasa, in primul rand, in concordanta cu numarul membrilor familie. Daca pentru o persoana sau un cuplu ar putea fi suficienta o capacitate de 4-5 kg, pentru o familie cu copil, este nevoie de o capacitate de 7-8 kg.

De asemenea, frecventa spalarii este si ea importanta. De pilda, daca spalati haine frecvent, in cantitati mici, ideal ar fi o capacitate mai redusa. In schimb, daca spalati mai rar, cantitati mari de haine, este potrivita o capacitate mai mare.

Mai mult decat atat, este important si tipul articolelor introduse. Articolele voluminoase precum prosoapele, asternuturile sau gecile au nevoie de mai mult spatiu in tambur si, implicit, de o capacitate mai mare.

Programe si Functii

In general, orice masina de spalat rufe ar trebui sa includa anumite programe si functii de baza. De pilda, aici ne referim la programele standard precum cel pentru haine din bumbac, sintetice, lana, delicate etc, la posibilitatea de a regla temperatura de spalare si viteza de centrifugare. De asemenea, datorita functiei de programare intarziata puteti amana ora de incepere a spalarii in functie de programul vostru.

De asemenea, producatorii au implementat in functie de brand diverse functii de top. De pilda, la masinile de spalat rufe Samsung putem intalni functia Add Wash ce permite adaugarea hainelor uitate chiar si dupa incepea ciclului de spalare. Eco Bubble transforma detergentul in bule, patrunzand mai rapid in tesatura pentru a spala eficient hainele. Quick Wash este ideal pentru spalarea rapida a hainelor cu grad redus de murdarie.

LG ofera si ei o serie de functii cu totul interesante. 6 Motion Direct Drive presupune realizarea a sase miscari diferite ale tamburului pentru o curatare delicata si eficienta. Smart Diagnosis este of unctie de diagnosticare inteligenta ce permite identificarea rapida a problemelor tehnice. Turbo Wash reduce durata de spalare fara a afecta performantele masinii. Steam Wash este un progrma cu abur care elimina alergenii si bacteriile din tesatura hainelor.

La masinile de spalat rufe Bosch putem intalni functii inovatoare precum i-DOS care vizeaza dozarea automata a detergentului si balsamului de rufe, Home Connect ce presupune controlarea masinii de spalat rufe direct de pe telefon sau Varios Perfect ce ofera flexibilitate in alegerea intre economia de timp sau energie, in functie de nevoile utilizatorului.

Producatorii Beko ofera si ei o serie de solutii eficiente. Cu Daily Xpress puteti spala rapid o cantitate redusa de haine cu un grad de murdarie scazut. AquaFusion maximieaza utilizarea detergentului pentru o eficienta mai buna. Stain Expert este special pentru indepartarea optima a petelor.

Eficienta energetica

Eficienta energetica este un aspect deosebit de important in cazul masinilor de spalat rufe slim. Pentru a nu incarca factura la curent pe termen lung, este foarte important sa alegeti un model incadrat in clasele superioare de eficienta energetica. Acestea nu doar ca va vor garanta facturi mai mici, ci vor avea si un impact redus asupra mediului inconjurator. Fiecare model de masina ar trebui sa aiba in fisa de descriere clasa de eficienta energetica la care a fost clasata, respectiv consumul energetic aproximativ raportat la 100 de spalari. In general, cele mai economice masini vor avea un consum sub 100 kW/100 de spalari.

Intrebari frecvente despre masinile de spalat rufe slim : FAQ

Capacitatea de incarcare a unei masini de spalat slim este mai mica?

Da, capacitatea de incarcare a unei masini de spalat slim este de obicei mai mica decat a unei masini de spalat standard. Capacitatea variaza intre 4 si 6 kg, comparativ cu cele standard care pot avea capacitati de pana la 12 kg.

Sunt masinile de spalat rufe slim la fel de eficiente ca cele standard?

Da, multe modele slim sunt la fel de eficiente ca si cele standard. Acestea vin adesea cu functii avansate de spalare si tehnologii moderne care asigura o spalare eficienta, desi capacitatea lor de incarcare este mai mica.

Consumul de energie si apa este diferit la masinile de spalat rufe slim?

In general, masinile de spalat rufe slim au un consum de energie si apa comparabil cu al celor standard, dar deoarece au o capacitate mai mica de incarcare, pot consuma mai putin per ciclu de spalare. Este important sa verificati eticheta energetica pentru a compara eficienta.

Ce tipuri de programe de spalare ofera masinile de spalat rufe slim?

Masinile de spalat rufe slim ofera o gama larga de programe de spalare, inclusiv programe pentru materiale delicate, bumbac, sintetice, lana, spalari rapide si eco. Multe modele includ si functii speciale precum spalarea cu abur sau tehnologii de indepartare a petelor.

Sunt masinile de spalat rufe slim mai zgomotoase?

Nivelul de zgomot poate varia de la un model la altul, dar multe masini de spalat rufe slim sunt concepute pentru a functiona la fel de silentios ca cele standard. Verificati specificatiile tehnice pentru nivelul de zgomot exprimat in decibeli (dB).

Cat de durabile sunt masinile de spalat rufe slim?

Durabilitatea depinde de brand si de calitatea constructiei. In general, masinile de spalat rufe slim de la producatori de renume sunt la fel de durabile ca si modelele standard. Este important sa alegeti un model cu recenzii bune si sa respectati recomandarile de intretinere ale producatorului.

Ce ar trebui sa iau in considerare cand cumpar o masina de spalat rufe slim?

Luati in considerare dimensiunile exacte pentru a va asigura ca se potriveste in spatiul disponibil, capacitatea de incarcare, eficienta energetica, nivelul de zgomot, varietatea programelor de spalare, si recenziile utilizatorilor. De asemenea, verificati garantia oferita de producator.

Pentru un spatiu mic ce ar fi mai recomandat: masinile de spalat rufe slim sau masinile de spalat rufe cu incarcare verticala?

Pentru spatii mici sunt potrivite atat masinile de spalat rufe slim, cat si masinile de spalat rufe cu incarcare verticala. Depinde, insa de configuratia exacta a spatiului, precum si de preferintele personale. De pilda, daca spatiul disponibil este ingust si preferati un design compact care sa se potriveasca sub un blat, o masina slim ar putea fi ideala. Daca preferati, insa, o incarcare mai usoara si aveti un spatiu vertical restrans, dar inalt, atunci v-ati putea orienta catre o masina de spalat rufe cu incarcare verticala buna.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 51

No votes so far! Be the first to rate this post.