Cele mai bune masini de spalat rufe cu incarcare verticala

Promotii noi propuse de marile magazine online:

Descopera ofertele Crazy Days doar la eMAG!

5
(57)

Masinile de spalat rufe cu incarcare verticala sunt aparate proiectate pentru spalarea hainelor, dar care se diferentiaza de masinile de spalat rufe standard prin modul in care rufele sunt introduse in masina. In acest caz, nu mai avem in zona frontala a masinii, ci regasim un capac amplasat in partea superioara, pe unde vom introduce hainele.

Caracteristici masini de spalat rufe cu incarcare verticala

Masinile de spalat rufe cu incarcare verticala se disting prin capacitatea de a incarca si descarca rufele prin zona superioara, ceea ce le face excelente pentru spatiile mici,  unde o usa frontala ar putea fi obstructionata.

In general, aceste masini de spalat rufe sunt mai inguste si mai compacte in comparatie cu cele cu incarcare frontala, facandu-le mai potrivite pentru spatiile restranse. Dimensiunile lor pot fi comparabile cu cele ale celor mai bune masini de spalat rufe slim.

O masina de spalat rufe cu incarcare frontala pune la dispozitie deopotriva o gama variata de programe de spalare gandite in functie de tipul tesaturii, dar si de nivelul r mudarie. De asemenea, multe astfel de masini sunt realizate pentru a oferi o buna rezistenta in timp si pentru a avea nevoie de o intretinere minima. Cu toate acestea, intretinerea periodica este foarte importanta pentru prelungirea duratei de viata a aparatului.

Introducand hainele prin zona de sus, acest lucru face sa aveti un acces mai usor la interiorul masinii. Nu necesita efort fizic pentru a incarca sau descarca rufele, fiind extrem de utila si pentru persoanele care au probleme cu spatele.

Top 3 cele mai bune masini de spalat rufe cu incarcare verticala : Recomandari 2024

#1 Masina de spalat rufe verticala Electrolux EW7TN3272

 • Capacitate de 6 kg
 • Viteza de centrifugare 1200 RPM
 • Motor Inverter
 • Steam Care, Sensi Care, Soft Opening, Eco Time Manager, Spalare cu aburi
 • 15 programe de spalare
 • Consum de 48 kWh/100 spalari

 

Consulta oferta de astazi!

 

#2 Masina de spalat rufe cu incarcare verticala Whirlpool TDLR65230SSEUN

 • Capacitate de incarcare de 6.5 kg
 • Viteza de centrifugare 1200 RPM
 • Tehnologia al 6-lea simt, Fresh Care, Soft Openind Door, Drum Up, Rapid Option, BLocare acces interfata, Detectare spuma,
 • Consum anual  de 147 kWh

Consulta oferta de astazi!

 

#3 Masina de spalat rufe cu incarcare verticala Electrolux EW8TN3362E

 • Capacitate de 6 kg
 • Viteza maxima de centrifugare de 1300 RPM
 • Motor Inverter cu magnet permanent
 • Ultra Care, Steam Care, Sensi Care, Ultrawash, Eco Time Manager, Sistem clatire fara spuma, Blocare de siguranta, Protectie anti-inundatie
 • Consum de 42 kWh/100 de spalari

Consulta oferta de astazi!

 

Top 3 cele mai bune masini de spalat rufe cu incarcare verticala apreciate de clienti

#1 Masina de spalat rufe cu incarcare verticala Whirlpool TDLRB65242BSEUN

 • Capacitate de 6.5 kg
 • Viteza maxima de centrifugare 1200 RPM
 • Motor Inverter ZEN
 • Tehnologia al 6-lea simt, Blocare de siguranta, Control spuma, Control la balansare
 • Consum de 57 kWh la 100 de spalari

Consulta oferta de astazi!

 

 

#2 Masina de spalat rufe cu incarcare verticala Indesit BTWS72200EU/N

 • Capacitate de 7 kg
 • Viteza maxima de centrifugare 1200 RPM
 • Energy Saver, Temporizator, Sistem Soft Opning, Drum up, Turn & Go, sistem detectare spuma, sistem electronic al balansului, Blocare acces copii
 • Consum de 78 kWh la 100 de spalari

 

Consulta oferta de astazi!

 

#3 Masina de spalat rufe verticala Electrolux EW6TN4262

 • Capacitate de 6 kg
 • Viteza maxima de centrifugare 1200 RPM
 • Sistem Soft Opening, Soft Plus, Eco Time Manager, Spalare cu abur, Protectie anti-inundare
 • Motor Inverter
 • Consum de 65 kWh/100 de spalari

 

Consulta oferta de astazi!

 

Cum alegem cele mai bune masini de spalat rufe cu incarcare verticala: Ghid de cumparaturi

Chiar daca in marile magazine online gasim o multitudine de optiuni de masini de spalat rufe cu incarcare verticala, totusi alegerea celei mai bune si potrivite masini nu este cea mai usoara. De aceea, este foarte important sa aveti in vedere cateva aspecte si sa tineti cont de nevoile voastre.

Capacitatea de incarcare

In general, masinile de spalat rufe cu incarcare verticala ofera o capacitate mai mica decat masinile standard. In functie de nevoile voastre si de obiceiurile de spalare, este posibil insa sa fie potrivita pentru voi. Astfel, capacitatea acestora porneste de la 5 kg si este potrivita pentru 1-2 persoane putand ajunge pana la 8 kg, ceea ce o poate face o alegere potrivita si pentru familiile cu copii.

Astfel, daca sunteti o familie mai mare, atunci aveti nevoie de o capacitate mai mare. Pe de alta parte, daca obisnuiti sa spalati des, cantitati mici de haine, indiferent de marimea familie, v-ar putea fi suficienta o capacitate mica-medie. Insa, daca spalati mai rar cantitati mai mari, atunci aveti nevoie de o masina cat mai spatioasa.

Viteza de centrifugare

Viteza de centrifugare a masinii de spalat este masurata in rotatii pe minut (RPM). Aceasta variaza in mod semnificativ in functie de model si brand, iar in general, masinile de spalat rufe cu incarcare verticala pot atinge viteze cuprinse intre 600-1600 RPM.

Cu cat viteza de centrifugare este mai mare cu atat hainele vor fi stoarse de apa mai bine. Sigur ca nu vom folosi viteza maxima pentru orice tip de incarcatura, pentru ca acest lucru ar putea pune in pericol tesatura anumit articole. Insa, in general, aceasta viteza este personalizata automat in functie de programul de spalare, dar o puteti modifica si voi manual.

Clasa de eficienta energetica

Clasele de eficienta energetica ale masinilor de spalat rufe cu incarcare verticala sunt determinate conform unui set de standarde europene care evalueaza consumul de energie si performanta acestora. Aceste clase sunt indicate pe etichetele energetice, oferind consumatorilor informatii esentiale pentru a lua decizii informate atunci cand achizitioneaza un aparat electrocasnic.

Conform noilor etichete energetice adoptate la nivel de UE, masinile de spalat rufe sunt clasificate in clasele de la A la G, A fiind cea mai eficienta energetic. Totodata, consumul de energie este masurat in kilowati-ora (kWh) per 100 de cicluri de spalare. Aceasta estimare este prezenta pentru fiecare model de masina si este un indicator clar daca masina de care sunteti interesati este sau nu economica.

Programe si functii

Masinile de spalat rufe cu incarcare verticala pot oferi o gama variata de programe de spalare si functii speciale potrivite pentru diverse nevoi. Printre programele de spalare pe care ar trebui sa le includa orice masina de spalat rufe cu incarcare verticala buna se numara cel pentru bumbac, pentru sintetice, pentru delicate, pentru lana, programul rapid sau programul eco. Sigur ca la acestea se pot adauga si alte programe utile pentru o flexibilitate cat mai mare si ingrijire atenta a oricarui tip de incarcatura.

Printre functiile populare si de foarte mare ajutor pentru orice utilizator se numara functie de programare intarziata ce permite programarea pornirii ciclului de spalare la o ora ulterioara, oferind flexibilitate in gestionarea timpului. Totodata, functia de detectare automata a greutatii face ca masina sa poata regla automat cantitatea de apa si durata ciclului de spalare in functie de greutatea incarcaturii, oferind un consum optim de resurse.

Functia anti-sifonare ajuta la reducerea cutelor pe rufe ajustand viteza si miscarea tamburului. Functia de clatire suplimentara adauga un ciclu de clatire suplimentar eliminand complet reziduurile de detergent, fiind potrivita pentru persoanele cu piele sensibila sau predispusa la alergii. Functia de spalare la abur utilizeaza aburul pentru a patrunde in tesaturi contribuind la eliminarea petelor dificile si a mirosurilor neplacute, igienizand astfel rufele.

Functia de autocuratare a tamburului ajuta la mentinerea curata a masinii de spalat rufe prevenind acumularea de murdarie si mirosuri neplacute.

Folosirea si intretinerea corecta a masinii de spalat rufe cu incarcare verticala

Pentru a asigura o functionare optima a masinii de spalat rufe si o durata de viata mai mare, este important sa o folositi si sa o intretineti corespunzator. In acest continuare, va vom prezenta o serie de bune practici in ceea ce priveste utilizarea si intretinerea masinii cu incarcare verticala.

 • Cititi manualul de utilizare. Inainte de a folosi masina de spalat, cititi manualul de utilizare. Fiecare model prezinta specificatii si functii diferite si este importanta cunoasterea acestora.
 • Sortati rufele. Impartiti-le in functie de culoare, tip de tesatura ori grad de murdarie. In acest fel preveniti decolorarea si deteriorarea materialelor.
 • Incarcati corect masina. Chiar daca exista tendinta de a supraincarca masina, evitati sa faceti acest lucru. O incarcatura prea mare nu va fi spalata corespunzator si poate afecta durata de viata a masinii.
 • Setati programul de spalare corespunzator. Alegeti-l in functie de tipul si gradul de murdarie al hainelor. Majoritatea masinilor moderne au o varietate de setari, ce includ materiale delicate, bumbac, sintetice si spalari rapide.
 • Curatati tamburul. Tamuburul masinii ar trebui curatat cu regularitate prevenind acumularea de reziduuri de detergent si mirosuri neplacute. Puteti utiliza un ciclu de spalare special pentru curatarea tamburului folosind detergent special.
 • Curatati garnitura. Verificati periodic garnitura de cauciuc a usii asigurandu-va ca nu exista murdarie sau chiar mucegai. Stergeti garnitura dupa fiecare ciclu de spalare pentru a indeparta umezeala.
 • Curatati setarul de detergent. Scoateti si spalati compartimentul de detergent si balsam de rufe la intervale regulate pentru a impiedica acumularea de reziduuri si blocaje.
 • Verificati filtrul. Filtrul masinii de spalat trebuie curatat periodic pentru indepartarea scamelor, firelor de par si a altor resturi ce se pot acumula. Consultati manualul de utilizare pentru a localiza si curata eficient filtrul.
  Amplasati masina pe o suprafata dreapta. Asigurati-va ca aceasta este nivelata corect, caci o pozitie incorecta poate conduce la zgomote puternice si uzura prematura a componentelor.
 • Verificati furtunurile. Inspectati furtunurile de apa pentru a nu exista scurgeri sau firsuri. Inlocuiti-te daca observati semne de deteriorare.

Intrebari frecvente despre masinile de spalat rufe cu incarcare verticala – FAQ

Care sunt avantajele unei masini de spalat rufe cu incarcare verticala?

Printre avantajele pe care le ofera masina de spalat rufe cu incarcare verticala mentionam ergonomia, spatiul restrans pe care il ocupa, durabilitatea si posibilitatea de a adauga haine in timpul ciclului de spalare.

Care sunt dezavantajele unei masini de spalat rufe cu incarcare verticala?

Dezavantajele masinii de spalat rufe cu incarcare verticala presupun o eficienta energetica mai scazuta decat cea a masinilor de spalat cu incarcare frontala, un consum de apa mai mare si, de regula, o viteza de centrifugare mai mica decat modelele standard.

Cum functioneaza o masina de spalat rufe cu incarcare verticala?

O masina de spalat rufe cu incarcare verticala utilizeaza un tambur vertical care se roteste in jurul unei axe verticale. Rufele sunt incarcate printr-un capac situat in partea de sus a masinii. Apa si detergentul sunt distribuite uniform in tambur, iar miscarile de agitare si rotatie ajuta la curatarea hainelor. Dupa ciclul de spalare, apa este evacuata si urmeaza un ciclu de clatire si centrifugare pentru a elimina cat mai multa apa din rufe.

Care sunt dimensiunile obisnuite ale unei masini de spalat rufe cu incarcare verticala?

Dimensiunile unei masini de spalat rufe cu incarcare verticala variaza, dar in general, acestea au o latime de aproximativ 40-45 cm, o adancime de 60-65 cm si o inaltime de 85-90 cm. Dimensiunile compacte le fac ideale pentru spatiile restranse.

Pot folosi orice tip de detergent intr-o masina de spalat rufe cu incarcare verticala?

In general, puteti folosi detergenti obisnuiti, dar este recomandat sa folositi detergenti special formulati pentru masinile de spalat automate. Evitati detergentii care produc prea multa spuma, deoarece pot afecta performanta masinii. Detergentii lichizi se dizolva mai repede si sunt adesea preferati pentru spalarile la temperaturi scazute.

Este necesar sa las capacul deschis dupa spalare pentru a preveni mirosurile neplacute?

Da, este recomandat sa lasati capacul deschis pentru a permite aerisirea tamburului si uscarea acestuia. Acest lucru ajuta la prevenirea acumularii de umiditate si a aparitiei mucegaiului si mirosurilor neplacute.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 57

No votes so far! Be the first to rate this post.