Cele mai bune masini de spalat rufe semiautomate

Promotii noi propuse de marile magazine online:

Descopera ofertele Crazy Days doar la eMAG!

5
(24)

Masinile de spalat rufe semiautomate sunt aparate electrocasnice care au nevoie de o anumita implicare manuala in procesul de spalare al rufelor spre deosebire de cele mai bune masini de spalat rufe cu incarcare verticala in cazul carora procesul de spalare este complet automatizat. Acestea sunt o optiune buna din perspectiva bugetului, dar si in anumite zone unde apar frecvent pene de curent sau probleme de alimentare cu apa.

Caracteristici masini de spalat rufe semiautomate

Cele mai multe masini de spalat rufe semiautomate includ doua cuve si anume: o cuva pentru spalare si o cuva pentru clatire si centrifugare. Astfel, rufele au nevoie sa fie mutate manuala dintr-o cuva in alta.

In cazul acestor masini, utilizatorul va trebui sa adauge apa si detergent manual, sa seteze timpul de spalare si sa porneasca procesul de clatire si de centrifugare separat. De regula, apa trebuie adaugata si evacuata manual, cu toate ca unele modele pot include si o pompa care faciliteaza procesul de evacuare a apei.

In general, aceste masini sunt mai usoare si mai portabile decat masinile de spalat rufe automate, astfel ca sunt o buna optiune si pentru zonele in care spatiul este limitat sau locuinta este una temporara.

Deseori, masinile de spalat rufe semiautomate inregistreaza un consum energetic mai mic decat masinile de spalat rufe automate, caci procesele sunt mai simple si mai putin automatizate.

De obicei, masinile de spalat rufe semiautomate sunt mai ieftine atat la achizitie, cat si in utilizare, iar acest lucru se datoreaza tehnologiei simple si lipsa unor componente electronice avansate.

Top 5 cele mai bune masini de spalat rufe semiautomate : Recomandari pertinente

#1 Masina de spalat rufe semiautomata Büntz BMS-72

 • Capacitate 7 kg si 5 kg la stoarcere
 • Viteza maxima de centrifugare 300 RPM
 • Durata timer: 3 minute, 6 minute, 9 minute, 12 minute, 15 minute
 • Protectie supraincalzire
 • Dimensiuni : 41 cm adancime, 72 cm latime si 83 cm inaltime, greutate 18 kg

Consulta oferta de astazi!

 

 

#2 Masina de spalat rufe semiautomata Albatros WMS 7.2R

 • Capacitate 6.8 kg si 5.5 kg la stoarcere
 • Rufe delicate, lana, baumbac, sintetice, lenjerie
 • Panou de control mecanic
 • Dimensiuni: 43 cm adancime, 76 cm latime si 83 cm inaltime
 • Greutate 25 de kg.

Consulta oferta de astazi!

 

 

#3 Masina de spalat rufe semiautomata Buntz BMS-55

 • Capacitate de 5 kg si 3 kg la stoarcere
 • Viteza maxima de centrifugare 300 RPM
 • Panou de control mecanic
 • Timer 3, minute, 6 minute, 9 minute, 12 minute si 15 minute
 • Protectie la supraincalzire
 • Dimensiuni: 39 cm adancime, 67 cm latime si 75 cm inaltime, greutate 15 kg

Consulta oferta de astazi!

 

 

#4 Masina de spalat rufe Albatros WMS 6.5

 • Capacitate 6.5 kg si 5.5 kg la stoarcere
 • Timer 15 minute
 • Panou de control mecanic
 • Dimensiuni: 43 cm adancime, 77.5 cm latime si 84 cm inaltime
 • Greutate de 19 kg

Consulta oferta de astazi!

 

 

#5 Masina de spalat rufe semiautomata VORTEX VO1509

 • Capacitate de incarcare de 4 kg
 • Panou de control mecanic
 • Viteza maxima de centrifugare 1000 RPM
 • Dimensiuni: 36 cm adancime, 63 cm latime si 71 cm inaltime
 • Greutate 13 kg

Consulta oferta de astazi!

 

 

 

Cum alegem cele mai bune masini de spalat rufe semiautomate : Ghid de cumparaturi

Alegerea celei mai bune masini de spalat rufe semiautomate potrivita nevoilor personale poate fi o decizie destul de dificila, iar piata pune la dispozitie o gama destul de variata de oferte. Iata care sunt principalele aspecte de care trebui sa tii cont atunci cand alegi o astfel de masina:

Capacitatea de incarcare

Capacitatea este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi o masina de spalat rufe buna. Aceasta trebuie sa fie suficient de mare incat sa poata face fata nevoilor familiei. De pilda, daca sunteti o familie mai mica de 2-3 persoane, o capacitate de 6-7 kg ar putea fi suficienta. Daca, insa, sunteti o familie mai numeroasa, va trebui sa optati pentr umodele mai spatioase de 8-10 kg.

De asemenea, este foarte importanta si obiceiurile de spalare. Daca obsinuiti sa spalati cantitati mici de haine, des, atunci v-ar putea fi suficienta o varianta cu capacitate mai mica. Daca, insa, spalati mai rar cantitati mari de haine, atunci aveti nevoie de o masina incapatoare.

Aveti in vedere faptul ca masina de spalat rufe semiautomata avand doua cuve, capacitatea acestora poate fi diferita, de multe ori capacitatea la stoarcere fiind mai mica decat cea la spalare.

Consumul de resurse

Suntem intotdeauna interesati sa optam pentru variante de electrocasnice economice, cu atat mai mult daca vorbim despre masina de spalat rufe care este o achizitie pe termen lung si care va fi folosita cu regularitate. In acest context, ne intereseaza consumul de apa si de energie.

Eficienta energetica poate fi verificata in specificatiile producatorului verificand eticheta acesteia. Este important sa optam pentru modelele incadrate in clasele de eficienta energetica superioare. Totodata, este important si consumul de apa si acest aspect putand fi verificat in specificatiile producatorului. Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca o masina de spalat rufe semiautomata inregistreaza un consum mai mic decat cea automata.

Calitate si durabilitate

Este important sa optati pentru modele care dispun de cuve realziate din inox sau alte materiale rezistente la coroziune, asigurand in acest fel o durata de viata mai mare.

Pentru a verifica durabilitatea si calitatea masinii in ansamblu, gasiti pe site review-uri in care puteti verifica atat informatiile tehnice, cat si opiniile de la cumparatori.

Usurinta in utilizare

In general, aceste masini sunt usor de folosit avand un panou de control cu o interfata extrem de simpla si intuitiva. Prin intermediul acestuia puteti realiza reglajele necesare pentru ca hainele sa fie spalate, clatite si stoarse eficient.

In plus, daca spatiul va este limitat, verificati daca dimensiunile masinii va avantajeaza. Astfel masurati spatiul de care dispuneti si verificati dimensiunile masinii de spalat pentru a coincinde.

Cum folosim masina de spalat rufe semiautomata?

Incepeti prin a sorta rufele dupa culoare, tesatura si nivel de murdarie. Pentru hainele patate, aplicati solutii impotriva petelor mai dificile.

Umpleti tamburul de spalare cu apa folosind furtunul de alimentare sau alta sursa de apa. Adaugati detergentul potrivit pentru tipul de rufe si cantitatea de apa.

Puneti rufele in tamburul de spalare si asigurati-va ca nu depasiti capacitatea maxima admisa. Setati timpul de spalare si seelctati programul potrivit daca masina are optiuni in acest sens.

Porniti masina si lasati-o sa spele pentru timpul setat. Dupa terminarea spalarii, scurgeti murdara. umpleti tamburul cu apa curata pentru clatire si porniti procesul. Puteti repeta acest proces de 1-2 ori pentru o clatire eficienta.

Dupa clatire, scurgeti apa curata din tambur. Daca masina de spalat rufe automata include un tambur separat pentru stoarcere, mutati rufele acolo. Setati durata de stoarcere si porniti masina. Daca nu are tambur de stoarcere, va trebui sa le stoarceti manual.

La final, scoateti rufele si intindeti-le pe uscator. Dupa ce ati terminat spalarea, clatiti bine tamburul de spalare si stergeti masina pentru a preveni acumularea de reziduuri si mirosuri neplacute.

Intrebari frecvente despre masinile de spalat rufe semiautomate – FAQ

Cum functioneaza masina de spalat rufe semiautomata?

Masina de rufe semiautomata include doua tambururi: unul pentru spalare si unul pentru clatire/centrifugare. utilizatorul adauga apa si detergent in tamburul de spalare, seteaza durata spalarii si porneste masina. Ulterior, trebuie sa transefere rufele in tamburul de centrifugare.

Este nevoie de alimentare continua cu apa?

Nu, aceste masini de spalat rufe nu au nevoie de alimentare continua cu apa. Aceasta poate fi adaugata manual, ceea ce le face potrivit in zone cu acces limitat la apa curenta.

Ce tipuri de detergent trebuie sa folosesc pentru masina de spalat rufe semiautomata?

Orice tip de detergent poate fi utilizat, dar este indicat sa se foloseasca detergenti speciali pentru spalare manuala sau semiautomata, caci acestia produc mai putina spuma, ceea ce impiedica depunerea de reziduuri in masina.

Care sunt limitarile masinii de spalat rufe semiautomate?

Necesita transfer manual al rufelor in tambururi, capacitatea este, de obicei, mai mica decat la modelele automata, iar cele semiautomate nu includ functii avansate.

Cum intretinem masina de spalat rufe semiautomata?

Curatarea periodica a tamburului este importanta pentru prevenirea reziduurilor, verificarea si curatarea filtrelor pentru a asigura un flux de apa potrivit si evitati supraincarcarea tamburului pentru a nu deteriora masina.

Pot spala orice fel de tesatura in masina de spalat rufe semiautomata?

Da, este esential doar sa urmati instructiunile de pe etichetele hainelor si sa reglati conditiile de spalare pentru prevenirea deteriorarii tesaturilor delicate.

Pot folosi apa fierbinte intr-o masina de spalat rufe semiautomata?

Da, multe modele de masini de spalat rufe semiautomate permit utilizara apei fierbinti. Asigurati-v aca ati verificat manualul pentru a afla limita de temperatura recomandata.

Pot spala paturi si cuverturi in masina de spalat rufe semiautomata?

Sigur ca da. Doar asigurati-va ca greutatea si dimensiunea acestor articole nu depasesc capacitatea tamburului. Este posibil sa fie nevoie sa spalati apoi aceste articole separat.

Pot folosi balsam in masina de spalat rufe semiautomata?

Da, puteti adauga balsam in compartimentul de clatire sau direct in tambur in timpul ciclului de clatire.

Pot adauga haine in timpul ciclului de spalare?

Da, multe masini semiautomate permit introducerea hainelor in timpul ciclului de spalare. Opriti masina inainte de a deschide capacul si introduceti hainele.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 24

No votes so far! Be the first to rate this post.